[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23476″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”custom” accent_color=”#dd3333″][vc_column_text css=”.vc_custom_1695286347602{margin-bottom: 0px !important;}”]EXPOSICIÓ TEMPORAL “DIÀLEGS AMB L’ART”

Del 5 d’octubre de 2023 al gener de 2024

Lloc: Àmbit 1 del Museu d’Art de Girona

Horaris:

Entrada gratuïta

L’obra es va gestant lentament a l’interior de l’artista. Es crea com una habitud de pensar i reaccionar en imatges que després, quasi inconscientment, anem decantant i seleccionant. Però quan creiem que ja es pot atacar una idea determinada, veiem que l’obra també mana perquè té les seves lleis pròpies de formació internes i externes. Es rebel·la i ens imposa les seves condicions com els personatges de Pirandello. Com en totes les coses de la vida, hi ha un diàleg entre l’autor i la matèria de la seva obra. Al començament, la meta no és sempre clara, “se hace camino al andar”.

Antoni Tàpies, La pràctica de l’art (1970)

Enguany, des de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (UTCA) s’ha proposat l’exposició “Diàlegs amb l’Art”, en coproducció amb altres entitats dedicades a la salut mental –l’Hospital de Dia d’Adolescents, l’Hospital de Dia de Salut Mental i els Serveis de Rehabilitació Comunitària–, que té per objectiu la sensibilització sobre la salut mental i la importància de l’art i la creació artística com a mitjà d’exploració interna, com a via d’expressió pròpia i com a eina de rehabilitació.

D’altra banda, l’acollida i presentació en el Museu d’Art de Girona estreny els lligam entre els professionals de la salut i els museu. Avui ja és un fet contrastat que l’art, i per defecte els museu, poden contribuir a la salut emocional de la societat. Són molts els espais museístics que, sota el lema d’Arts i Salut, impulsen o acullen accions per afavorir el benestar físic, mental i social dels seus visitats.

La mostra s’inscriu en el marc de la celebració des de l’IAS (Institut d’Assistència Sanitària) del Dia Mundial de la Salut Mental promogut per l’OMS (Organització Mundial de la Salut), aquest any amb el lema: “Salut mental, un dret universal”.

El format proposat vol convidar a un diàleg entre l’obra i l’artista, i afavorir una conversa entre nosaltres mateixos i el nostre món intern. Quantes vegades la paraula no està disponible i el fet de poder expressar-nos a través de l’art sí? El procés creatiu ens ofereix la possibilitat de donar veu a allò que les paraules no aconsegueixen expressar. L’art pot ser un mitjà de connexió i comunicació idoni per endinsar-nos en el nostre paisatge interior.

I el teu? Com és el teu paisatge interior?[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”15″][/vc_column][/vc_row]

Deixa un comentari