[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1624872496474{margin-bottom: 0px !important;}”]La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya s’adhereix de nou a la commemoració del Dia de l’Alliberament LGTBIQ+, el proper 28 de juny.

La proposta d’enguany, sota el títol de Miralls d’Art. Identitats infinites, ofereix diferents lectures, en clau LGTBIQ+, sobre obres de les col·leccions d’11 museus de la XMAC, que es compartirà en format vídeo a través de les xxss.

Aquesta diversitat de lectures facilita la reflexió sobre com haurien de canviar els museus per respondre a les diferents identitats, i com construir un model de museu més inclusiu, participatiu i social.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”18580″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1624872633580{margin-bottom: 0px !important;}”]Obres que emmirallen

Quina obra d’aquest museu t’emmiralla? En quin sentit creus que parla de tu? Quins són els teus referents quan parles d’art? Com hauríem de canviar els museus si volem reflectir la diversitat? Aquestes són les quatre preguntes que es formulen a cadascun dels participants de l’acció que promou la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya en el marc de la commemoració del Dia de l’Alliberament LGTBIQ+.

Si l’any passat l’activitat es plantejava com una mirada des del museu i les col·leccions cap al col·lectiu, aquest any es pretén capgirar el punt de vista i que siguin les persones LGBTIQ+ les que tinguin tot el protagonisme i ofereixin la seva mirada cap al museu.

D’aquesta manera, 11 museus de la XMAC han convidat persones del col·lectiu a triar una peça que les representi amb l’objectiu d’explicar com els museus reflecteixen la diversitat d’identitats sexuals i de gènere. Mitjançant píndoles de vídeo, els participants han respost a les quatre preguntes que ens permeten, d’una banda, rellegir aquelles peces des de la seva mirada i d’una altra, reflexionar sobre la representació de la diversitat en el món dels museus.

La XMAC pretén amb aquesta acció continuar amb la tasca de visibilització de la diversitat sexual i afectiva iniciada l’any 2020 i que s’emmarca en la missió social dels museus:  transformar-los espais on tothom s’hi vegi representat.

Aquesta iniciativa coincideix amb el Dia de l’Alliberament LGTBIQ+ i forma part del programa d’accions que desenvolupa la XMAC des de la Comissió de Feminismes i Identitats. De fet, a partir de la revisió que les persones del col·lectiu han fet dels museus participants es pretén continuar amb l’objectiu d’oferir una visió més diversa i integradora, i d’avançar cap a un model de museu inclusiu, participatiu i social per reflectir la riquesa i la diversitat de la societat, així com subratllar que els museus són per a tothom i tothom s’hi pot identificar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=yiOZ-NvnCns”][mk_padding_divider][vc_column_text css=”.vc_custom_1624872890905{margin-bottom: 0px !important;}”]

El Museu d’Art de Girona ha comptat amb la col·laboració de Rosa Vilaseca, portaveu del Grup de Lesbianes de Girona. L’obra de què ens parla és el carreu de la visitació de sant Pere de Galligants (1367).

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1624872982934{margin-bottom: 0px !important;}”]La XMAC agraeix a tothom qui ha participat:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deixa un comentari